Բաղադրամասեր
4-5 ձու,
2 բաժակ շաքարավազ,
3 ճ/գ մեղր,
150 գ կարագ,
2 ճ/գ քացախ,
2 թ/գ սոդա,
5-7 ճ/գ կակաո
Կրեմի համար ՝
1 բաժակ շաքարավազ,
1 բաժակ ջուր,
2 ճգ ալյուր,
250 գր կարագ,
1 տուփ խտացրած կաթ,
1 տուփ վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Խմոր -Բոլորը բաղադրիչները, բացի ալյուրից խառնել և դնել գոլորշու վրա 5 րոպե, ընթացքում խառնել և թողնել խմորը լավ բարձրանա, նույնը կրկնել երկրորդ անգամ, լավ բարձրանալուց հետո վերցնել և ավելացնել այնքան ալյուր, որ ստացվի պինդ խմոր: Խմորը բաժանել 6 գնդի և թխել, թխելուց հետո կրեմով միացնել իրար:
Կրեմ- 1բաժակ շաքարավազը, 1 բաժակ ջուրը և 2ճ/գ ալյուրը խառնել, եփել թույլ կրակի վրա մինչև պնդանա, ապա թողնել սառչի: Առանձին 250գ կարագը հարել, քիչ-քիչ ավելացնել 1 տուփ խտացրած կաթ և նախորոք եփված կրեմը, 1 տուփ վանիլինը: