Բաղադրամասեր

Խմորի համար`

400 գր ալյուր,

200 գ շաքարի փոշի,

6 դեղնուց 2-3 ճգ կակաո,

1 թգ սոդա,

1 ճգ քացախ,

150-200 մլ կաթ,

Կրեմի համար`

6 ձվի սպիտակուց,

200 գր շաքարավազ,

1 տուփ վանիլ,

Գլազուրի համար`

200 գ շոկոլադ,

100 մլ սերուցք,

50 գր կարագ

Պատրաստման եղանակը

Շաքարի փոշին ձեռքով հարել դեղնուցի հետ, 20 րոպե հարելուց հետո ավելացնել ալյուրը, սոդան, կակաոն և հարել այնքան մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Եփել ջեռոցում 200 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե:

Կրեմի համար ձվի սպիատակուցը դնել կաթսայի մեջ, այնուհետև դնել գոլորշու վրա (մարմանդ կրակի տակ) և դանդաղ հարել հարիչով 20 րոպե, այդ ընթացքում աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը: Այնուհետև թողնել, որ սառչի և քսել խմորի վրա:

Գլազուրի համար սերուցքը տաքացնել, վրան ավելացնել մանրացված շոկոլադը և կարագը: Խառնել, որպեսզի լինի միասեռ: Այնուհետև զգուշությամբ քսել թխվածքի վրա: