Բաղադրամասեր

Խմորի համար՝

կարագ - 250 գր,

շաքարավազ - 1 բաժակ,

ձու - 2 հատ,

սոդա - 0,5 թ/գ,

ալյուր - 3 բաժակ,

Կրեմի համար ՝

թթվասեր - 1 բաժակ,

շաքարավազ - 1 բաժակ,

ԳլազուրԻ համար ՝

կակաոյի փոշի - 3 ճ/գ,

շաքարավազ - 6 ճ/գ,

կարագ - 50 գր,

կաթ - 3 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

Փափկած կարագը հարում ենք շաքարավազի հետ:

Ավելացնում ենք ձուն: Իսկ հետթ ՝ ալյուրն ու սոդան։

Խմորը բաժանում ենք երեք մասի, մի գունդը բացում ենք ու ամբողջական թխում, իսկ մյուս երկուսից պատրաստում ենք փոքրիկ թխվածքաբլիթներ ու թխում 180 աստիճան ջերմության տակ:

Քանի դեռ խմորը սառչում է, պատրաստում ենք կրեմը՝ թթվասերը հարելով շաքարավազի հետ:

Կորժը դնում ենք ներքևում, վրան քսում կրեմը, ապա շերտերով դասավորում թխվածքաբլիթներն ու կրեմապատում:

Գլազուրը պատրաստելու համար շաքարավազը, կակաոյի փոշին ու կաթը լցնում ենք հրակայուն տարայի մեջ ու դնում թույլ կրակի վրա: Ստացված զանգվածին ավելացնում ենք կարագն ու հասցնում եռման աստիճանի: