Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
5 հատ ձու,
2 ձվի սպիտակուց,
1,5 բաժակ շաքարավազ,
1 թեյի գդալ մեղր,
1 թեյի գդալ սոդա,
1 գդալ քացախ,
250 գ կարագ,
3 բաժակ ալյուր,
1,5 թեյի գդալ դարչին,
Կրեմի համար ՝
1 բաժակ ընկույզ
1 բաժակ շաքարավազ,
2 ճաշի գդալ ալյուր,
3/4 բաժակ կաթ,
150 գրամ կարագ,
1 գդալ սուրճ,
2 թեյի գդալ կակաո,
2 ճաշի գդալ կոնյակ,
2 ձվի դեղնուց,
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստել խմորը։ Ձուն և շաքարավազը խառնել մինչ սպիտակ զանգված ստանալը։ Ավելացնել մեղրը:
Սոդան և քացախը խառնել և ավելացնել սպիտակ զանգվածի վրա։
Հալեցնել կարագը ավելացնել զանգվածի վրա և լավ խառնել։ Ավելացնել ալյուր ու դարչին և խմոր հունցել։
Խմորը բաժանել երկու մասի։
Ձեւը (30 սմ) : Խտացրեք խմորը եւ թխեք 180 աստիճանով 30-35 րոպե:
Պատրաստել կրեմը։
Շաքարավազը և ձուն հարել, աստիճանաբար ավելացնել կաթը, խառնել մինչև դառնա միատար զանգված։
Դնել մարմանդ կրակի վրա, ավելացնել ընկույզ ՝ անընդհատ խառնելով, այնուհետև սառեցնել։
Հալեցնել կարագը, ավելացնել սուրճ, կակաո, կոնյակ:
Այնուհետև աստիճանաբար վրան ավելացնել կրեմը։
Կրեմը քսել պատրաաստի խմորների վրա և մատուցել։
Սա կորեական տորթի պատրաստման հետաքրքիր տարբերակ է։ Շատ համեղ և գեղեցիկ է ստացվում։