Բաղադրամասեր

բոված, կտրատած ընկույզ – 1 բաժակ,

շաքարավազ – 1 բաժակ,

ձվի սպիտակուց – 10 հատ,

վանիլին,

ալյուր – 1.5 ճ. գդ.,

Կրեմի համար ՝

շաքարի փոշի – 100 գ,

կարագ – 200 գ,

խտացրած կաթ – 3 ճ. գդ.,

կոնյակ – 1 ճ. գդ.,

Շոկոլադե կրեմի համար ՝

շաքարի փոշի – 100 գ,

կարագ – 200 գ,

խտացրած կաթ – 3 ճ. գդ.,

կոնյակ – 2 ճ. գդ.,

կակաո – 2 ճ. գդ.,

վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները հարել մինչև անշարժ փրփուր դառնան: Աստիճանաբար ավելացնել վանիլի և շաքարավազի խառնուրդը:

Լրիվ խառնելուց հետո ավելացնել մանրացված ընկույզը: Ավելացնել նաև ալյուրն և բաժանել երկու մասի: Տապակին յուղաթուղթ դնել, տարածել խմորը: թխել 140-160 աստիճանում 2-2,5 ժամ:

Թողնել սառչի, թուղթը հանել, քսել սերուցքային կրեմը: Վրան քսել շոկոլադե կրեմը: Ծածկել երկրորդ խմորով, նորից րեմ քսել: Զարդարել կրեմով և չրերով: