Բաղադրամասեր
վարսակի փաթիլներ (հերկուլես) - 5 ճ/գդ,
կաթ - 150 մլ
ձու - 1 հատ,
կակաո - 3 ճ/գդ,
փխրեցուցիչ - 0,5 թ/գդ,
կաթնաշոռ - 250 գր,
ժելատին - 10 գր,
շաքարավազ, վանիլին - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Բլենդերի մեջ լցնում ենք վարսակի փաթիլները, 5 ճ/գդ կաթը, ձուն, շաքարավազը, կակաոն և փխրեցուցիչը: Խառնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Լցնում ենք ձևամանի մեջ և 30 րոպեով տեղափոխում ջեռոցը:
Բիսկվիթը կիսում ենք, կամ թխում ևս մեկը:
Ժելատինը 5 րոպե թրջում ենք սառը կաթի մեջ, կաթնաշոռն ու շաքարավազը բլենդերով խառնում ենք: Կաթը դնում ենք մարմանդ կրակին և անընդհատ խառնելով եռացնում: Այնուհետև կամաց-կամաց լցնում ենք կաթնաշոռային զանգվածի մեջ և կրկին բլենդերով խառնում:
Ձևամանի մեջ դնում ենք բիսկվիթի առաջին շերտը, լցնում կրեմը և ծածկում երկրորդով: 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան: