Բաղադրամասեր

  • վարսակի փաթիլներ (հերկուլես) - 5 ճ/գդ,

  • կաթ - 150 մլ

  • ձու - 1 հատ,

  • կակաո - 3 ճ/գդ,

  • փխրեցուցիչ - 0,5 թ/գդ,

  • կաթնաշոռ - 250 գր,

  • ժելատին - 10 գր,

  • շաքարավազ, վանիլին - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Բլենդերի մեջ լցնում ենք վարսակի փաթիլները, 5 ճ/գդ կաթը, ձուն, շաքարավազը, կակաոն և փխրեցուցիչը: Խառնում ենք այնքան, մինչև համասեռ զանգված ստանանք: Լցնում ենք ձևամանի մեջ և 30 րոպեով տեղափոխում ջեռոցը:

  • Բիսկվիթը կիսում ենք, կամ թխում ևս մեկը:

  • Ժելատինը 5 րոպե թրջում ենք սառը կաթի մեջ, կաթնաշոռն ու շաքարավազը բլենդերով խառնում ենք: Կաթը դնում ենք մարմանդ կրակին և անընդհատ խառնելով եռացնում: Այնուհետև կամաց-կամաց լցնում ենք կաթնաշոռային զանգվածի մեջ և կրկին բլենդերով խառնում:

  • Ձևամանի մեջ դնում ենք բիսկվիթի առաջին շերտը, լցնում կրեմը և ծածկում երկրորդով: 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա