Բաղադրամասեր

Խմորի համար՝

5 ձու,

300 գր շաքարավազ,

2 ճգ մեղր,

100 գ մանրացված ընկույզ,

1 թգ սոդա,

վանիլին,

25 մլ ձեթ,

3 ճգ կակաո,

ալյուր,

Կրեմի համար ՝

500 մլ սերուցք ՝35% - անոց,

500 գր իրիս,

100 գ կարագ,

կոնֆետ, վանիլին

Պատրաստման եղանակը

Խմոր- Ձուն և շաքարավազը միասին լավ հարել, ապա հերթականությամբ ավելացնել մեղրը, ընկույզը, սոդան, վանիլը, ձեթը, կակաոն և ալյուրը այնքան, որ ստացվի թթվասերի խտությամբ խմորը: Խմորը բաժանել 4 մասի և թխել ջեռոցում, 180 աստիճան ջերմաստիճանում :

Կրեմ- Սերուցքը դնել մարմանդ կրակին, ավելացնել իրիս կոնֆետները և անընդհատ խառնել, որպեսզի տակը չկպչի: Երբ կոֆետները կհալչեն և զանգվածը կլինի միասեռ, ավելացնել կարագը և վանիլինը: Կրեմը լավ խառնել, ապա վերցնել կրակից և թողնել, որ սառչի:

Խմորները իրար ամրացնել կրեմով և զարդարել քերված շոկոլադով: