Բաղադրամասեր

  • Խմորի համար`

  • 10 հատ ձու,

  • 2 բաժակ ալյուր,

  • 2,5 բաժակ շաքարավազ

  • 4ճ/գկակաո

  • Միջուկի համար ՝

  • 0,5 բաժակ շաքարավազ,

  • 0,5 կգ բալ,

  • 1 բաժակ օղի,

  • Կրեմի համար ՝ 0,5 կգ կարագ, *

  • 1 տուփ եփած խտացրած կաթ,

  • Գլազուրի համար ՝

  • 100 գ շոկոլադ,

  • 1 ճ/գ կարագ,

  • 2 ճ/գ սերուցք

Պատրաստման եղանակը

  • Առանց կորիզի բալը լցնել օղու մեջ և թողնել 24 ժամ։ Խմորի համար նախատեսված բաղադրամասերը խառնել իրար և եփել ջեռոցում։

  • Պատրաստի թխվածքի վերին շերտը զգուշությամբ կտրել։ Տակի շերտի միջուկը հանել։

  • Խտացրած կաթը լավ հարել կարագի հետ, ավելացնել հանած միջուկը և բալը։ Ստացված խառնուրդը նորից լցնել տակի շերտի մեջ։ Վրան դնել երկրորդ շերտը և ծածկել գլազուրով։

  • Գլազուրի պատրաստման համար խառնել կաթը, շաքարավազը,կակաոն, դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնել։ Վերցնել կրակից ավելացնել կարագը։ Գլազուրը լցնելուց հետո տորթը զարդարել բալով։

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա