Բաղադրամասեր

  • Խմորի համար՝

  • ձու - 5 հատ,

  • շաքարավազ - 250 գր,

  • ալյուր - 200 գր,

  • վանիլային շաքար - 1 թ/գ,

  • Կրեմի համար՝ կարագ - 300 գր,

  • խտացրած կաթ - 200 գ,

  • Հալվա

Պատրաստման եղանակը

  • Սպիտակուցները հարում ենք շաքարավազի հետ։

  • Դեղնուցները հարում ենք մնացած շաքարավազի հետ այնքան, մինչև ստացվի սպիտակ զանգված։

  • Սպիտակուցային ու դեղնուցային զանգվածները խառնում ենք, ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրը և շատ զգուշորեն խառնում ենք, որպեսզի որքան հնարավոր է քիչ օդ դուրս գա խմորից։ Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ ու եփում մոտ 35 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

  • Պատրաստ լինելուց հետո հանում ենք ջեռոցից ու 15 րոպե թողնում ենք ձևամանի մեջ, որ սառչի։ Այնուհետև հանում ենք ձևամանից ու բաժանում երեք մասի։

  • Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար անհրաժեշտ կարագը հարում ենք, ավելացնում խտացրած կաթ՝ շարունակելով հարել այնքան, մինչև ստանանք միասեռ զանգված։

  • Հալվան անցկացնում ենք քերիչով, ավելացնում ենք կրեմային զանգվածին ու խառնում ենք։ Առաջին և երկրորդ խմորաշերտերը պատում ենք կրեմով։ Դնում ենք վերին շերտը, իսկ մնացած կրեմով պատում ենք կողային հատվածները։

  • Կարող եք նաև վրան լցնել շոկոլադե գլազուր: Մի քանի ժամ պահում ենք սառնարանում։ Ձևավորում ենք ըստ ճաշակի ու մատուցում։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց