Բաղադրամասեր

Կարագ-200 գրամ,

Ալյուր-4 բաժակ,

Սոդա-1 թեյի գդալ,

Ձու-2 հատ,

Մեղր-200 գրամ,

Շաքարավազ-0.5 բաժակ,

Խնձորի քացախ-5մլ,

Կարամելի համար ՝

Կակաոյի փոշի-5 ճաշի գդալ,

Մեղր-8 ճաշի գդալ,

Շաքարավազ-2 բաժակ,

Կարագ-400 գրամ,

Ընկույզ-2 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն շաքարավազով հարել, ապա հալեցված մեղր և շաքարավազ ավելացնել ու հարել: Կարագը հարել, ապա այն լցնել ձվի բաղադրության մեջ, ապա ավելացնել ալյուր, սոդա և խնձորի քացախ:

Խմորը բաժանել վեց գնդիկների, յուրաքանչյուր գունդ բացել և թխել 180 °C ջեռոցի մեջ 15 րոպե:

Կարամելի պատրաստման եղանակը ՝

Ընկույզը մանր կտրատել, կարագը հալել: Կարագի վրա ավելացնել ընկույզ, շաքարավազ, մեղր, կակաո: Այս զանգվածը դնել կրակի վրա և եփել 5-7 րոպե:

Յուրաքանչյուր շերտի վրա լցնել կարամելը, վերջում ամբողջ խմորը պատել կարամելով: Թողնել մի քանի ժամ հանգստանա: