Բաղադրամասեր

1 բաժակ ալյուր,

1 բանկա խտացրած կաթ,

2 հատ ձու,

1/2 թ/գ սոդա,

300 գրամ ելակ,

3 ճ/գ 2 ճ/գ,

ձիթայուղ

Պատրաստման եղանակը

Տարայի մեջ հարել ձուն ու սոդան,որից հետո այդ տարայի մեջ ավելացնել խտացրած կաթը և ալյուրը:

Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել:

Թխելու համար նախատեսված տարայի հատակը և կողքերը պատել ձեթով: Խմորը լցնել տարայի մեջ:

5-10 րոպե խմորը թողնել 150–170 °С տաքությամբ ջեռոցի մեջ:

Հանել և թխվածքի վերին մասի վրա ելակ դնել և նորից տեղադրել ջեռոցի մեջ: 20 րոպեից հանել ջեռոցից, թողնել, որ սառչի:

Մատուցելիս թխվածքը պատել շաքարի փոշիով: