Բաղադրամասեր

  • 1 բաժակ ալյուր,

  • 1 բանկա խտացրած կաթ,

  • 2 հատ ձու,

  • 1/2 թ/գ սոդա,

  • 300 գրամ ելակ,

  • 3 ճ/գ 2 ճ/գ,

  • ձիթայուղ

Պատրաստման եղանակը

  • Տարայի մեջ հարել ձուն ու սոդան,որից հետո այդ տարայի մեջ ավելացնել խտացրած կաթը և ալյուրը:

  • Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել:

  • Թխելու համար նախատեսված տարայի հատակը և կողքերը պատել ձեթով: Խմորը լցնել տարայի մեջ:

  • 5-10 րոպե խմորը թողնել 150–170 °С տաքությամբ ջեռոցի մեջ:

  • Հանել և թխվածքի վերին մասի վրա ելակ դնել և նորից տեղադրել ջեռոցի մեջ: 20 րոպեից հանել ջեռոցից, թողնել, որ սառչի:

  • Մատուցելիս թխվածքը պատել շաքարի փոշիով:

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա