Բաղադրամասեր
Թխվածք՝
1 հատ ձու,
140գ շաքարավազ,
4 ճաշի գդալ թթվասեր,
¼ թեյի գդալ սոդա,
50գ սերուցքային կարագ,
160գ ալյուր։
Կրեմի համար ՝
2 հատ ձվի սպիտակուց,
120գ շաքարի փոշի,
1 ճաշի գդալ դոնդող,
Սև շոկոլադ 100գ,
1 ճաշի գդալ ձեթ։
Պատրաստման եղանակը
Խմորի համար ձվերը խառնել շաքարավազի հետ, մինչև միասեռ զանգված ստանալը։ Ավելացնել հալած կարագ և թթվասեր, լավ խառնել։
Մաղել ալյուրը և ավելացնել սոդա, և լավ խառնել, պետք է ստացվի խիտ զանգված։
Գդալի կամ պարկի օգնությամբ խմորը լցնել ջեռոցի թավայի վրա, փոքր կլորներով։
Թխել 180 աստիճանում, մինչև թեթևակի կեղև առաջանալը։
Դոնդող խառնել 50մլ ջրով։ Սպասել մինչև ուռչի և տաքացնել ջրային բաղնիքի վրա, չեռացնել։
Սպիտակուցների վրա ավելացնել շաքարավազի փոշի, հարել ջրային բաղնիքի վրա մինչև պինդ զանգված ստանալը։
Դանդաղ ավելացնել դոնդողը և շարունակել հարելը։ Երբ զանգվածը դառնա դոնդողատիպ դնել սառնարանում 5-10 րոպե։
Մեկ կլորի վրա քսել կրեմ, փակել մյուսով և դնել սառնարանում։
Շոկոլադը հալեցնել, ավելացնել ձեթը և լավ խառնել։
Երբ կրեմը ամբողջությամբ պնդանա, ամբողջովին պատել շոկոլադով։ Դնել սառնարանում մինչև շոկոլադի պնդանալը։