Բաղադրամասեր
Խմոի համար ՝
100 գ ալյուր,
150 գ շաքարավազ,
4 հատ ձու,
0,5 թ/գ փխրեցուցիչ,
30 գ կակաո,
Միջուկի համար ՝
120 գ կարագ,
120 գ շաքարավազ,
250 մլ կաթ,
150 գ կոկոսի քերուկ,
Ջնարակի համար ՝
6 ճ-գ շաքարավազ,
120 մլ կաթ,
60 գ կարագ,
5 ճ/գ կակաո,
Խմորը փափկեցնելու համար կարող եք ավելացնել 2 ս/բ սերուցք
Պատրաստման եղանակը
Ձվերը լավ հարել շաքարավազի հետ: Ալյուրը, փխրեցուցիչը և կակաոն խառնել, ավելացնել ձվային զանգվածի մեջ: Լավ խառնել: Խմորը լցնել պերգամենտով պատած կաղապարի մեջ և մոտ 30 րոպե թխել նախապես 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստ լինելուց հետո մի փոքր թողնել կաղապարի մեջ, հետո հանել և դնել ցանցի վրա: Թողնել, որպեսզի խմորը նվազագույնը 3 ժամ հանգստանա: Միջուկը պատրաստելու համար խառնել կաթը, կարագը և շաքարավազը, դնել կրակի վրա և սպասել՝ մինչև կարագը լրիվ հալչի: Զանգվածի մեջ ավելացնել կոկոսի քերուկը և եփել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով (մոտ 15 րոպե): Ամբողջովին սառեցնել:
Բիսվիթը կիսել 2 մասի: Ներքևի շերտը փափկեցնել սերուցքով: Վրան ամբողջությամբ տեղաբաշխել կոկոսային կրեմը: Երկրորդ շերտը նույնպես փափկեցնել սերուցքով, դնել կրեմի վրա և մի փոքր սեղմել:
Պատրաստել ջնարակը: Խառնել կաթը, շաքարավազը, կակաոն և կարագը, դնել կրակին, անընդհատ խառնելով եփել՝ մինչև պնդանալը:
Տորթն ամբողջությամբ պատել ջնարակով և դնել սառնարանը 2-3 ժամ: