Բաղադրամասեր

շաքարավազ – 90 գ, կիտրոն – 1 հատ, նուշ – 30 գ, պնդուկ – 50 գ,

թթվասեր – 200 գ,

ալյուր – 100 գ,

մեղր – 50 գ,

ձու – 1 հատ,

սալորի չիր – 200 գ,

չամիչ – 50 գ,

կոնյակ – 40 մլ,

փխրեցուցիչ – 1 թ.գդ.

Պատրաստման եղանակը

Ձուն 50գ շաքարավազի հետ հարել:

Նուշը լցնել եռացած ջրի մեջ, մի քանի րոպե թողնել, կեղևը հանել:

Մանրացնել, խառնել ձվին: Ավելացնել փխրեցուցիչին խառնած ալյուրը, մեղրը, կիտրոնի հյութը, խառնել:

Թխել 180 աստիճանում 15-20 րոպե:

Սալորի չիրը թրջել գոլ ջրում 30-60 րոպե, մինչև ուռչի:

Բլենդերի մեջ մանրացնել սալորաչիրը, պնդուկը, ավելացնել կոնյակը:

Թթվասերը հարել մնացած շաքարավազի հետ (40 գ) և միացնել պնդուկի զանգվածին:

Կրեմը քսել խմորի վրա, չամիչով զարդարել: Դնել սառնարանը մի քանի ժամ: Կտրատել, մատուցել: