Բաղադրամասեր

  • 1 հատ հնդկահավ

  • աղ

  • պղպեղ

  • յուղ

  • ԼՑՈՆԻ ՀԱՄԱՐ՝

  • 100 գ պաքսիմատի փոշի

  • 100 գ ալյուր

  • 2 հատ ձու

  • 1 թ/գ խմորիչ

  • 0,5 թ/գ կիտրոնի աղ

  • 1 հատ ոթ մեծ գլուխ սոխ

  • 2-3 գդալ թթվասեր

  • կաթ

  • մանր կտրտած մաղադանոս

Պատրաստման եղանակը

  • Մաքրած ու լվացած հնդկահավին երեսից աղ քսել, իսկ ներսից՝ աղ և պղպեղ:

  • ԼՑՈՆ՝ Խմորիչը բացել տաք ջրում, ավելացնել կաթ, ձու, պաքսիմատի փոշի, ալյուր և լավ խառնել: Եթե զանգվածը չոր է ստացվել՝ մի քիչ թթվասերը չի խանգարի: Ստացված զանգվածով լցոնել հնդկահավը և կարել: Հնդկահավի նուրբ մասերը ծածկել փայլաթիթեղով, իսկ այն մասերին, որոնք բավականաչափ յուղոտ չեն, ճարպի շերտեր դնել: Հնդկահավը, պետք է եթել ջեռոցում 2,5-4,5 ժամ: Տապակելու ընթացքում ժամանակ առ ժամանակ անհրաժեշտ է վրան լցնել դուրս տված հյութից: Թռչունը կարելի է համարել պատրաստ, երբ միսը փափկի, և ոտքերը հնարավոր լինի շարժել հոդերում: Փայլաթիթեղն ու ճարպի շերտերը հարկավոր է հեռացնել և մոտ կես ժամ շարունակել տապակել մարմանդ կրակի վրա:

  • Այնուհետև հնդկահավը ձևավորել ըստ ճաշակի և մատուցել փլավի կամ աղցանի հետ:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց