Բաղադրամասեր

  • 150 գ հորթի մսին՝

  • 200 գ կարտոֆիլ,

  • 1/2 ձու,

  • 15 գ գլուխ սոխ,

  • 25 գ հալած յուղ,

  • 50-75 գ տոմատի խյուս,

  • կանաչին, աղը պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Հորթի փափուկ միսը մանր կտրտել, յուղով տապակել, փոխադրել կաթսան և վրան ջուր լցնել այնքան, որ միսը միայն ծածկվի։

  • Կաթսան փակել և միսը մարմանդ կրակով խաշել մինչև պատրաստ լինելր։ Պատրաստել սոխառած, դրան ավելացնել տոմատ-պյուրե։

  • Ալյուրը յուղով բովել մինչև մուգ դարչնագույն դաոնալը, բաց անել քիչ ջրով,որից հետո ավելացնել սոխառածր, աղ, կարմիր պղպեղ, տոմատ և թողնել մինչև որ եռա։

  • Պատրաստած տոմատի խյուսը լցնել մսի կտորների վրա, ավելացնել կարմիր գինի և 10—15 րոպե նորից շոգեխաշել։ Միսը մատուցել վրան սամիթ ցանած։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում