Բաղադրամասեր

150 գ հորթի մսին՝

200 գ կարտոֆիլ,

1/2 ձու,

15 գ գլուխ սոխ,

25 գ հալած յուղ,

50-75 գ տոմատի խյուս,

կանաչին, աղը պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Հորթի փափուկ միսը մանր կտրտել, յուղով տապակել, փոխադրել կաթսան և վրան ջուր լցնել այնքան, որ միսը միայն ծածկվի։

Կաթսան փակել և միսը մարմանդ կրակով խաշել մինչև պատրաստ լինելր։ Պատրաստել սոխառած, դրան ավելացնել տոմատ-պյուրե։

Ալյուրը յուղով բովել մինչև մուգ դարչնագույն դաոնալը, բաց անել քիչ ջրով,որից հետո ավելացնել սոխառածր, աղ, կարմիր պղպեղ, տոմատ և թողնել մինչև որ եռա։

Պատրաստած տոմատի խյուսը լցնել մսի կտորների վրա, ավելացնել կարմիր գինի և 10—15 րոպե նորից շոգեխաշել։ Միսը մատուցել վրան սամիթ ցանած։