Բաղադրամասեր

  • Խմոր՝

  • 1 կգ ալյուր,

  • 300 գ գոլ ջուր,

  • 1 ճաշի գդալ չոր խմորիչ,

  • 1 ճաշի գդալ աղ,

  • 1 ճաշի գդալ շաքարավազ,

  • Համեմունքներ,

  • 2-3 ճաշի գդալ բուսական յուղ,

  • -

  • Սոուս՝

  • 1 բանկա իր հյութի մեջ եփված լոլիկ,

  • 2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,

  • 2 պճեղ սխտոր,

  • Չորացրած օրեգանո,

  • -

  • Լցոնի՝

  • Ձիթապտղի յուղ 200 գ,

  • 200 գ Պանիր,երշիկեղեն,վիչինա, բեկոն,

  • 5-6 խոշոր հատիկ սունկ

  • 4-5 հատ խորոված կարմիր պղպեղ

  • Ձիթապտուղ

Պատրաստման եղանակը

  • Սկսեք հունցել խմորը: Որքան շատ հունցեք՝ այնքան լավ կստացվի: Վերցրեք խմորը եւ մի քանի անգամ (որքան շատ, այնքան լավ) բարձրացրեք ու խփեք սեղանին:

  • Մոտ քսան րոպե խմորին տանջելուց հետո դրեք թասի մեջ, վրան շատ տաք ջրի մեջ թրջած ու քամած սրբիչ փռեք ու դրեք փակ տեղ, որտեղ միջանցահովիկ չի լինի:

  • Մեկ ժամ հետո հանեք, նորից ծեծեք, հունցեք, խփեք խմորը, էլի դրեք հանգստանալու: Մեկ ժամից խմորը պատրաստ կլինի:

  • Գնդերը բացեք գրտնակով: Որքան բարակ՝ այնքան լավ: Ձեթոտած թավայի վրա դնում եք խմորը: Վրան քսում եք ձիթապտղի յուղը, ապա լոլիկի սոուսը: Այս սոուսը կարելի է պատրաստել այն ընթացքում, երբ խմորները հասունանում են տաք տեղում:

  • Պիցցետաների համար բարակ բացած խմորից բաժակի օգնությամբ շրջանակներ կտրեք, թավան անպայման յուղոտեք, վրան դրեք խմորի շրջանակները, որոնց վրա ձիթապտղի յուղ քսեք, ու ՝ ըստ ճաշակի:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Տեխնոլոգիա
Պատրվակ