Բաղադրամասեր
Խմոր՝
1 կգ ալյուր,
300 գ գոլ ջուր,
1 ճաշի գդալ չոր խմորիչ,
1 ճաշի գդալ աղ,
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
Համեմունքներ,
2-3 ճաշի գդալ բուսական յուղ,
-
Սոուս՝
1 բանկա իր հյութի մեջ եփված լոլիկ,
2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,
2 պճեղ սխտոր,
Չորացրած օրեգանո,
-
Լցոնի՝
Ձիթապտղի յուղ 200 գ,
200 գ Պանիր,երշիկեղեն,վիչինա, բեկոն,
5-6 խոշոր հատիկ սունկ
4-5 հատ խորոված կարմիր պղպեղ
Ձիթապտուղ
Պատրաստման եղանակը
Սկսեք հունցել խմորը: Որքան շատ հունցեք՝ այնքան լավ կստացվի: Վերցրեք խմորը եւ մի քանի անգամ (որքան շատ, այնքան լավ) բարձրացրեք ու խփեք սեղանին:
Մոտ քսան րոպե խմորին տանջելուց հետո դրեք թասի մեջ, վրան շատ տաք ջրի մեջ թրջած ու քամած սրբիչ փռեք ու դրեք փակ տեղ, որտեղ միջանցահովիկ չի լինի:
Մեկ ժամ հետո հանեք, նորից ծեծեք, հունցեք, խփեք խմորը, էլի դրեք հանգստանալու: Մեկ ժամից խմորը պատրաստ կլինի:
Գնդերը բացեք գրտնակով: Որքան բարակ՝ այնքան լավ: Ձեթոտած թավայի վրա դնում եք խմորը: Վրան քսում եք ձիթապտղի յուղը, ապա լոլիկի սոուսը: Այս սոուսը կարելի է պատրաստել այն ընթացքում, երբ խմորները հասունանում են տաք տեղում:
Պիցցետաների համար բարակ բացած խմորից բաժակի օգնությամբ շրջանակներ կտրեք, թավան անպայման յուղոտեք, վրան դրեք խմորի շրջանակները, որոնց վրա ձիթապտղի յուղ քսեք, ու ՝ ըստ ճաշակի: