Բաղադրամասեր

600 գ ալյուր,

100 գ շաքարավազ,

500 մլ ջուր,

30 գ խմորիչ,

2 հատ ձու,

125 մլ ձեթ,

աղ

Պատրաստման եղանակը

Ալյուրը խառնել ջրի հետ, ավելացնել խմորիչը, շաքարավազը, ձուն և աղը։ Խմորը հունցել։ Խմորի վրա ավելացնել ձեթ։ 2 ժամ պահել տաք տեղում։

Ձեռոցի թավան նախապես պատել աղով։ Լցնել խմորը և սպասել մինչև հավասարաչափ տարածվի։ Դնել ջեռոցում, թխել 35-40 րոպե 180 աստիճանում։

Ջեռոցից հանելուց հետո դնել թաց կտորի վրա և պահել մի քանի րոպե, որից հետո շրջել թավան։ Հացը մատուցել տաք վիճակում։