Բաղադրամասեր

125 գ ոչ յուղոտ խոզի մսին՝

1/2 ձվի դեղնուց,

60 գ կարտոֆիլ,

2 գ սխտոր,

0,1 գ մուսկատի ընկույզ,

0,1 գ դարչին,

5 գ ալյուր,

15 գ լիմոն,

2 գ սմախ,

աղը, պղպեղը՝ րստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Խոզի փափուկ միսը եփած կարտոֆիլի և սխտորի հետ երկու անգամ մսաղացով աղալ, ավելացնել աղ, պղպեղ, մուսկատի ընկույզ, ծեծած դարչին, ձվի դեղնուց և լավ խառնել:

Պատրաստած խճողակից ձևավորել 5 սմ երկարությամբ և 3 սմ տրամագծով գլանիկներ, թաթախել այլուրի մեջ և յուղով տապակել: Աոանձին մատուցել լիմոն և սմախ։