Բաղադրամասեր
տավարի աղացած միս - 1,5 կգ
բլղուր - 0.5 կգ
աղ, սև և կարմիր պղպեղ
սոխ - 1 կգ
յուղ - 4 ճգ:
Պատրաստման եղանակը
Բլղուրը գոլ ջրով թրջել, թողնել:
Միսը երկրորդ անգամ աղալ, խառնել բլղուրին:
Աղ, պղպեղ ցանել, լավ խառնել:
Սոխը մանր կտրատել, առատ յուղով տապակել: Սոխեռածին կարմիր պղպեղ ցանել, մի փոքր չոր կանաչի փշրել:
Մսի խառնուրդից գդալով դնել ափի մեջ, տափակեցնել, փոս անել կենտրոնում, համեմված սոխեռած դնել, ապա փակել և կլորացնել` քյուֆթայի ձև տալով:
Եփել աղաջրում մինչև եփվող գնդիկները ջրի երես բարձրանան: