Բաղադրամասեր

տավարի լյարդ - 500 գր

սերուցքային կարագ - 200-250 գր

գազար - 1 հատ

դափնու տերև - 2 հատ

բահար - 3-4 հատ

սոխ - 1 հատ

մաղադանոս - 1 փունջ

սխտոր

աղ, աղացած սև պղպեղ, ընկուզ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Լյարդը լվանալ, մաքրել, կտրատել փոքր կտորների, մաղադանոսը, գազարը և սոխը կտրատել բարակ շերտերի և կարագով տապակել : Ավելացնել սխտոր, դափնու տերև և բահարի հատիկներ:

Լավ տապակելուց հետո, հեռացնել դափնու տերևը, և զանգվածը 2-3 անգամ անցկացնել մսաղացով: Այնուհետև այն տեղավորել կաթսայում, ավելացնել աղը, սև պղպեղը, աղացած ընկույզը և բլենդերով հարել:

Պատրաստված պաշտետը տեղափոխել ապակե կամ տարայի մեջ և սառեցնել: