Բաղադրամասեր
125 գ տավարի մսին՝
200 գ կարտոֆիլ,
25 գ հալած յուղ,
ձու,
15 գ պաքսիմատ,
15 գ լիմոն,
աղը, պդպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի։
Պատրաստման եղանակը
Տավարի փափուկ միսը երկու անգամ մսաղացով աղալ, ավելացնել աղ, պղպեղ, ձվի ղեղնուց, մանր կտրտած համեմ և լավ խառնել: Այղ զանգվածից ձևավորել ընկույզի մեծության գնդիկներ։ Պատրաստած գնդիկներր թաթախել ձվի սպիտակուցում, այնուհետև պաքսիմատ քսել և յուղով տապակել։
Բոժոժի հետ մատուցել տապակած կարտոֆիլ՝ յուղր հետը, աոանձին մատուցել լիմոն։