Բաղադրամասեր

  • Տավարի փափուկ միս – 1կգ,

  • Ալյուր – 1 ճ/գ,

  • Սխտոր – 1 պճեղ,

  • Սոխ – 1 մեծ գլուխ,

  • Կարմիր չոր գինի – 300գ,

  • Աղ, աղացած սև պղպեղ,

  • մաղադանոս,

  • Հալած յուղ – 50գ,

  • Սունկ – 300գ,

  • Դափնու տերև – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

  • Թավան տաքացնել յուղով, տապակել միսը, որը պետք է նախօրոք կտրտել 40-50 գրամանոց կտորների, ավելացնել ալյուրը, մանր կտրատած սոխն ու սխտորը տապակել միասին մոտ 5 րոպե:

  • Ավելացնել գինու և ջրի խառնուրդը 1/1 հարաբերությամբ այնպես, որ միսն ամբողջովին ծածկվի, ավելացնել մաղադանոս կամ այլ կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի, աղացած սև պղպեղը, դափնու տերևը, ծածկել կափարիչով և եփել ևս 2.5 ժամ: Սունկը եփել առանձին, վերջում լցնել մսի վրա:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ