Բաղադրամասեր

կաթ - 200 գր,

շաքարավազ - 200 գր,

կարագ - 200 գր

Պատրաստման եղանակը

Բոլոր մթերքենրը կաթսայի մեջ խառնում ենք (ցանկալի է, որ կաթսան խորը լինի, քանի որ ընթացքում զանգվածը ուժեղ փրփրելու է):

Դնում ենք թույլ կրակի վրա և հասցնում եռման աստիճանի։

Երբ զանգվածը սկսի եռալ կրակի տակը կբարձրացնենք և ուղիղ 10 րոպե կեփենք։ Շատ կփրփրի։ 10 րոպե հետո զանգվածը ջրիկանում է, բայց չենք վախենում` այդպես էլ պետք է լինի։

Սառելու ընթացքում զանգվածն աստիճանաբար թանձրանում է։

Լցնում ենք ապակե տարայի մեջ և տեղափոխում սառնարանը։ Մի քանի ժամ հետո այն ավելի կթանձրանա։