Բաղադրամասեր

150 գ խոզի մսին՝

100 գ սերկևիլ,

20 գ հալած յուղ,

աղը,պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Խոզի մեջքամիսը կտրտել 130—150 գ բաժնեկտորների, ցանել աղ, պղպեղ, որից հետո դնել դաղած յուղով տապակի մեջ և տապակել մինչև որ րոլոր կողմերից կեղև գոյանա։

Լվացած սերկևիլը կտրտել խոշոր կտորներով, հեռացնել սերմը և յուղով տապակել մինչև պատրաստ լինելը: Տապակած խոզի մսի շուրջը դարսել սերկևիլի տապակած կտորները, վրան ցանել դարչին, ավելացնել 3—4 մեխակ, տապակր ծածկել և դնել ջեռոցը մինչև պատրաստ լինելը։

Խոզի միսը մատուցել նույն տապակում, վրան մաղադանոս ցանած: