Բաղադրամասեր

20 գ բրձին՝

30 գ հալած յուղ,

100 գ ոչխարի միս,

30 գ գլուխ սոխ,

35 գ նռան հատիկ,

աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Բրնձով փլավ եփել: Ոչխարի միսը լվանալ, մանր կտրտել և տապակել, ապա ավելացնել մանր կտրտած գլուխ սոխ, նռան հատիկ, դրա վրա այնքան ջուր լցնել, որ մթերքները միայն ծածկվեն, տապակը ծածկել, դնել մարմանդ կրակին և խաշել մինչև պատրաստ լինելը։ Փլավը մատուցել սկուտեղում, մի ուրիշ ափսեով մատուցել ոչխարի միսը՝ խաշելու ժամանակ գոյացած հյութով: