Բաղադրամասեր
20 գ բրձին՝
30 գ հալած յուղ,
100 գ ոչխարի միս,
30 գ գլուխ սոխ,
35 գ նռան հատիկ,
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Բրնձով փլավ եփել: Ոչխարի միսը լվանալ, մանր կտրտել և տապակել, ապա ավելացնել մանր կտրտած գլուխ սոխ, նռան հատիկ, դրա վրա այնքան ջուր լցնել, որ մթերքները միայն ծածկվեն, տապակը ծածկել, դնել մարմանդ կրակին և խաշել մինչև պատրաստ լինելը։ Փլավը մատուցել սկուտեղում, մի ուրիշ ափսեով մատուցել ոչխարի միսը՝ խաշելու ժամանակ գոյացած հյութով: