Բաղադրամասեր

  • 20 գ բրձին՝

  • 30 գ հալած յուղ,

  • 100 գ ոչխարի միս,

  • 30 գ գլուխ սոխ,

  • 35 գ նռան հատիկ,

  • աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Բրնձով փլավ եփել: Ոչխարի միսը լվանալ, մանր կտրտել և տապակել, ապա ավելացնել մանր կտրտած գլուխ սոխ, նռան հատիկ, դրա վրա այնքան ջուր լցնել, որ մթերքները միայն ծածկվեն, տապակը ծածկել, դնել մարմանդ կրակին և խաշել մինչև պատրաստ լինելը։ Փլավը մատուցել սկուտեղում, մի ուրիշ ափսեով մատուցել ոչխարի միսը՝ խաշելու ժամանակ գոյացած հյութով:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում