Բաղադրամասեր

ձուկ -500 գր

կիտրոնի հյութ- 2 ճգ

բուսական յուղ- 2 ճգ

սոխ- 1 գլուխ

սխտոր- 1 պճեղ

սպիտակ գինի- 1 փոքր բաժակ

կտրատած կանաչի- 2 ճգ

թարմ վարունգ- 250 գր

լոլիկ- 250 գր

քաղցր պղպեղ- 250 գր

աղ, սև պղպեղ:

Պատրաստման եղանակը

Բուսական յուղի մեջ տապակել մանր կտրատած սոխն ու սխտորը:

Ձկան վրա ցանել աղ, կիտրոնի հյութ և ավելացնել սոխառածին:

Վրան լցնել գինին և կտրատած կանաչին, ծածկել կափարիչով և եփել 10-15 րոպե:

Առանձին թավայի մեջ բարակ օղակներով կտրատել քաղցր պղպեղը և տապակել քիչ քանակությամբ բուսական յուղի մեջ:

10 րոպե հետո ավելացնել մանր կտրատած վարունգը և եփել ևս 5 րոպե, հետո՝ լոլիկը:

Համեմել աղով և սև պղպեղով:

Երբ բանջարեղենը եփվի, լցնել ձկան վրա, ծածկել կափարիչով և եփել 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա:

Մատուցել տաք վիճակում: