Բաղադրամասեր

մեկ ճուտին՝

35 գ հալած յուղ,

100 գ պոմիդոր,

50 գ բադրիջան,

50 գ բուլղարական տաքդեղ,

3 գ սխտոր,

աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Նախապատրաստած ճուտի միսը կրծքի կողմից ճեղքել և օթակով տափակացնել: Դրանից հետո վրան ցանել աղ և պղպեղ, դնել դաղած յուղով տապակը, կափարիչով ամուր ծածկել, վրան դնել որևէ մաքուր ծանրություն (քար) և 20—25 րոպե տապակել: Դրանից հետո ճուտը շրջել և տապակելը շարունակել մինչև պատրաստ լինելը։

Տապակած ճուտը մատուցել սկուտեղում։ Աոանձին մատուցել ծեծած սխտոր, վրան լցրած հավի արգանակ (100 գ)։ Խավարտը՝ տապակած բանջարեղեն։