Բաղադրամասեր

  • մեկ ճուտին՝

  • 35 գ հալած յուղ,

  • 100 գ պոմիդոր,

  • 50 գ բադրիջան,

  • 50 գ բուլղարական տաքդեղ,

  • 3 գ սխտոր,

  • աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Նախապատրաստած ճուտի միսը կրծքի կողմից ճեղքել և օթակով տափակացնել: Դրանից հետո վրան ցանել աղ և պղպեղ, դնել դաղած յուղով տապակը, կափարիչով ամուր ծածկել, վրան դնել որևէ մաքուր ծանրություն (քար) և 20—25 րոպե տապակել: Դրանից հետո ճուտը շրջել և տապակելը շարունակել մինչև պատրաստ լինելը։

  • Տապակած ճուտը մատուցել սկուտեղում։ Աոանձին մատուցել ծեծած սխտոր, վրան լցրած հավի արգանակ (100 գ)։ Խավարտը՝ տապակած բանջարեղեն։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
Պատրվակ
Սարքավորում