Բաղադրամասեր
50 գ չորթանին՝
1/2 ձու,
40 գ ցորենի ձավար,
10 գ ալյուր,
20 գ գլուխ սոխ,
6 գ դաղձ կամ համեմ,
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Չորթանը մանրացնել և մի գիշեր սառը ջրում թրջոց դնել: Հաջորդ օրը դանդաղ տրորելով, չորթանը բաց անել գոլ ջրով, որպեսզի միատեսակ զանգված ստացվի (100 գ չորթանին՝ 1 լիտր գոլ ջուր):
Կաթսայում ձուն ու ալյուրը լավ հարել, դրա մեջ լցնել թանը, դնել մարմանդ կրակին, անընդհատ խառելով՝ հասցնել միչև եռման:
Դրանից հետո ապուրի մեջ լցնել սոխառած, եփած ցորենի ձավար, դաղձ կամ համեմ, լավ խառնել և մեկ անգամ էլ եռացնել: