Բաղադրամասեր

400 գ կաթնաշոռ,

1,5 բաժակ շաքարավազ,

200գ սերուցքային կարագ,

5 հատ ձու,

400 գ ալյուր,

1 ճաշի գդալ փխրեցուցիչ,

1 թեյի գդալ ձեթ

Պատրաստման եղանակը

Վերցնել 2 մեծ աման։ Առաջինի մեջ ավելացնել ձվերը, 0,5 բաժակ շաքարավազ, կաթնաշոռ և հարել հարիչով, մինչև հեղուկ զանգված ստանալը:

Երկրորդ ամանի մեջ լցնել մեկ տուփ փխրեցուցիչ, կարագ, 1 բաժակ շաքարավազ։ Ալյուրը ավելացնել աստիճանաբար և խառնել ձեռքերով։ Խմորը պետք է ստացվի փխրուն և չկպչի ձեռքերին։

Վերցնել թխելու համար ֆորմա, պատել ձեթով։ Ավելացնել խմորի մի մասը և հավասարեցնել։

Կաթնաշոռի խառնուրդը դանդաղ ավելացնել խմորի վրա, որի վրա լցնել խմորի մնացած մասը։

Թխել 40-50 րոպե 180 աստիճանում։