Բաղադրամասեր

  • 400 գ կաթնաշոռ,

  • 1,5 բաժակ շաքարավազ,

  • 200գ սերուցքային կարագ,

  • 5 հատ ձու,

  • 400 գ ալյուր,

  • 1 ճաշի գդալ փխրեցուցիչ,

  • 1 թեյի գդալ ձեթ

Պատրաստման եղանակը

  • Վերցնել 2 մեծ աման։ Առաջինի մեջ ավելացնել ձվերը, 0,5 բաժակ շաքարավազ, կաթնաշոռ և հարել հարիչով, մինչև հեղուկ զանգված ստանալը:

  • Երկրորդ ամանի մեջ լցնել մեկ տուփ փխրեցուցիչ, կարագ, 1 բաժակ շաքարավազ։ Ալյուրը ավելացնել աստիճանաբար և խառնել ձեռքերով։ Խմորը պետք է ստացվի փխրուն և չկպչի ձեռքերին։

  • Վերցնել թխելու համար ֆորմա, պատել ձեթով։ Ավելացնել խմորի մի մասը և հավասարեցնել։

  • Կաթնաշոռի խառնուրդը դանդաղ ավելացնել խմորի վրա, որի վրա լցնել խմորի մնացած մասը։

  • Թխել 40-50 րոպե 180 աստիճանում։

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

Տեխնոլոգիա