Բաղադրամասեր

150 գ սպիտակ աղացած ձավարին (բլղուր)՝

1 հատ պոմիդոր,

1 հատ կիտրոն ,

ձեթ,

200 գ կանաչեղեն (մաղադանոս, մառոլ և սամիթ),

Աղը, սև պղպեղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Բլղուրը թրջել այնքան ջրով, որ լավ խոնավանա ու թասի տակ աննշան ջուր մնա: Մանր կտրտել կանաչիները:

Մեկ ժամ անց, երբ բլղուրի հատիկներն արդեն ներծծվում են ջրով, կտրատած կանաչիները լցնել բլղուրի վրա:

Ավելացնել կտրտած պոմիդոր, աղ, սև պղպեղ և ձեթ: Այնուհետև այդ ամբողջ զանգվածի վրա ճզմել 1 կիտրոնի հյութ և լավ խառնել:

Մատուցել մառոլով կամ խաղողի մատղաշ տերևներով: