Բաղադրամասեր
Կարագ – 300 գ,
Ալյուր – 500 գ,
Շաքարավազ – 150 գ,
Կաթ – 60 մլ,
Ձու – 1 հատ,
Չոր խմորիչ – 1 ճ/գ,
Շագանակագույն շաքարավազ – 200 գ,
Մաթ – 250 գ,
Աղացած դարչին – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Առանձնացնել 250 գ կարագը և հալեցնել: Խորը թասի մեջ լցնել մի փոքր սառած հալեցրած կարագը, ավելացնել ալյուրը, շաքարավազը, կաթը, խմորիչը և ձուն: Հունցել յուղոտ խմոր:
Խմորը դնել ալյուր շաղ տված հարթության վրա և հունցել 1-2 րոպե: Գունդ ձևավորել և դնել թասի մեջ: Ծածկել սրբիչով և թողնել 40 րոպե՝ հասունանալու համար:
Տաքացնել վաֆլու սարքը: Խմորը բաժանել 5 սմ տրամագծով գնդիկների: Գնդիկներից վաֆլի թխել:
Դեռ տաք վաֆլիները կտրել կլոր մետաղե օղակով:
Խորը սոտեյնիկի մեջ (չվառվող ծածկույթով) հալեցնել շաքարավազը մաթի հետ, ավելացնել մնացած կարագը և դարչինը: Խառնելով եփել՝ մինչև կարամելային օշարակ ստանալը: Շերտավորել վաֆլիները կարամելային օշարակով: