Բաղադրամասեր

համեմ - 1 կապ,

բլղուր - 100գր,

մածուն - 500մլ,

ալյուր - 2ճ/գդ,

սոխ - 1 գլուխ,

թթվասեր - 2ճ/գդ,

ձու - 1 հատ,

աղ

Պատրաստման եղանակը

Բլղուրը լվանալ, ապա լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել 2 բաժակ ջուր և եփել մինչև վերջնական պատրաստ լինելը:

Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսայուղի մեջ մինչև ոսկեգույն երանգի ստացումը:

Ձուն հարել, ավելացնել թթվասերը, մածունը, ալյուրը և խառնել: Ստացված զանգվածը լցնել եփված բլղուրով կաթսայի մեջ: Անընդհատ խառնելով եփել մինչև ապուրի եռալը:

Տապակված սոխը լցնել պատրաստի ապուրի վրա:

Համեմը մանրացնել և շաղ տալ ապուրի վրա, ըստ անհրաժեշտության համեմել աղով և խառնել:Ցանկության դեպքում ապուրը մատուցելիս կարելի է վրան շաղ տալ մի փոքր թարմ մանրացված կանաչի և անցնել համտեսելուն: