Բաղադրամասեր

75 գ ոչխարի մսին՝

200 գ գլուխ սոխ,

3 գ բրինձ,

1/4 ձու,

10 գ յուղ,

15 գ ալուչա,

15 գ տոմատ-պյուրե,

աղը, պղպեղը, համեմը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Մսաղացով աղացած ոչխարի մսին ավելացնել կտրտած գլուխ սոխ, համեմ, աղ, պղպեղ և խաոնել: Պատրաստած խճողակը տապակում յուղով թեթևակի տապակել: Խճողակին ավելացնել ձու, եփած բրինձ և խառնել: Ոչխարի մսի մնացած ոսկորներից եփել արգանակ և քամել:

Լցոնած սոխը խիտ շարքերով դարսել կաթսայում, ավելացնել ալուչա, տապակած տոմատ - պյուրե, լցնել մի քիչ արգանակ և ծածկել շրջված ափսեով։ Կաթսան փակել և մարմանդ կրակով եփել, մինչև տոլմայի պատրաստ լինելը:

Տոլման մատոլցելիս վրան լցնել իր հյութից: