Բաղադրամասեր

  • 75 գ ոչխարի մսին՝

  • 200 գ գլուխ սոխ,

  • 3 գ բրինձ,

  • 1/4 ձու,

  • 10 գ յուղ,

  • 15 գ ալուչա,

  • 15 գ տոմատ-պյուրե,

  • աղը, պղպեղը, համեմը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  • Մսաղացով աղացած ոչխարի մսին ավելացնել կտրտած գլուխ սոխ, համեմ, աղ, պղպեղ և խաոնել: Պատրաստած խճողակը տապակում յուղով թեթևակի տապակել: Խճողակին ավելացնել ձու, եփած բրինձ և խառնել: Ոչխարի մսի մնացած ոսկորներից եփել արգանակ և քամել:

  • Լցոնած սոխը խիտ շարքերով դարսել կաթսայում, ավելացնել ալուչա, տապակած տոմատ - պյուրե, լցնել մի քիչ արգանակ և ծածկել շրջված ափսեով։ Կաթսան փակել և մարմանդ կրակով եփել, մինչև տոլմայի պատրաստ լինելը:

  • Տոլման մատոլցելիս վրան լցնել իր հյութից:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Պատրվակ
Սարքավորում