Բաղադրամասեր
100 գ թարմ սնկին՝
20 գ հալած յուղ,
50 գ բրինձ,
աղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Թարմ սունկր մաքրել, լվանալ և 10—15 րոպե եփել աղ գցած ջրում, որից հետո մաղով քամել և մանր կտրտել:
Սունկի ջուրը օգտագործել ապուրի համար: Բրինձը եփել մինչև կիսաեփ վիճակը:
Լայն կաթսայում յուղը հալել, նախատեսածի 50% - ը, ղրան ավելացնել սունկի հետ խառնած բրինձը, վրան լցնել մնացած յուղը, կաթսան ծածկել և թողնել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը: