Բաղադրամասեր

100 գ թարմ սնկին՝

20 գ հալած յուղ,

50 գ բրինձ,

աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Թարմ սունկր մաքրել, լվանալ և 10—15 րոպե եփել աղ գցած ջրում, որից հետո մաղով քամել և մանր կտրտել:

Սունկի ջուրը օգտագործել ապուրի համար: Բրինձը եփել մինչև կիսաեփ վիճակը:

Լայն կաթսայում յուղը հալել, նախատեսածի 50% - ը, ղրան ավելացնել սունկի հետ խառնած բրինձը, վրան լցնել մնացած յուղը, կաթսան ծածկել և թողնել մարմանդ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը: