Բաղադրամասեր

սունկ – 300 գ,

գազար – 1-2 հատ,

պղպեղ (քաղցր կամ կծու)- 1 հատ,

սամիթ,

աղ, սև պղպեղ,

սխտոր – 1 ատամիկ,

քացախ – կես թեյի գդալ ,

բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

Սունկը լավ լվանալ, բուսայուղով տապակել, մի քիչ աղ անել: Ապա թավայից տեղափոխել քամիչի վրա՝ ավելորդ յուղը քամելու համար:

Գազարը խոշոր քերիչով անցկացնել, պղպեղը կտրատել երկար շերտիկների: Սամիթը մանր կտրատել: Սխտորը ճզմել: Սունկը, գազարը, սխտորը, կանաչին, պղպեղը լցնել խորը ամանի մեջ, աղ, պղպեղ ցանել, մի քիչ քացախ լցնել և խառնել: