Բաղադրամասեր
6 հատ սմբուկին ՝
2 հատ գազար,
4 հատ քղցր պղպեղ
2 հատ սոխ,
2 ճաշի գդալ քացախ,
ձիթայուղ,
աղը, պղպեղը, մաղադանոս ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկը լվանալ, բարակ կտրատել, համեմել աղով: Լավ խառնել մինչև սմբուկի հյութը դուրս տա:
Թողնել սառնարանում առնվազն 8 ժամ: Այնուհետ լավ քամել և տապակել բուսական յուղով:
Պղպեղը բարակ կտրատել, գազարն անցկացնել քերիչով: Խառնում ենք սմբուկին, , ավելացնում ենք սխտորը, սոխն ու շարունակում տապակել, այնուհետ ավելացնենում ենք քացախը, կանաչին, աղ ու պղպեղով համեմունք ենք և 12 ժամ թողնում ենք սառնարանում:
Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել նաև չինական բրինձ