Բաղադրամասեր

5 հատ սմբուկ,

5 գլուխ սոխ,

150 գ ձեթ,

1 հատ համեմ,

50 գ քացախ,

Աղ

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկները լվանալ և առանց մաքրելու ամբողջությամբ դնել ջեռոցում 200-250 աստիճանում և տապակել։ Սովորաբար պետք է տևի կես ժամ։

Հանել ջեռոցից, թողնել սառչի, մաքրել կեղևից և մսաղացով աղալ սոխի հետ։ Մեծ ամանի մեջ խառնել ձեթի, աղի և քացախի հետ։ Ձեթը և սխտորը պետք չէ ափսոսալ։

Զագվածը պահել սառնարանում մեկ օր, որպեսզի զանգվածը պնդանա։