Բաղադրամասեր
75 գ ալյուր,
1 թ/գ սոդա,
50 մլ կաթ,
60 գ կարագ,
5 կգ կանաչ խնձոր,
1 ձու,
25 գր մաքրած ընկույզ,
25 գր մաքրած ընկույզ(кедровый),
60 գ չորացրած թուզ,
1 կիտրոնի հյութն ու կեղևը,
1 հում ձվի դեղնուց,
1 թ/գ վանիլի փոշի,
125 գ շաքարավազ,
Զարդարելու համար `
25 գր մաքրած ընկույզ (кедровый),
5 թ/գ դարչին,
25 գր շաքար
Պատրաստման եղանակը
Խնձորը մաքրել կեղևից և կտրատել փոքր կտորների: Վրան անմիջապես կիտրոնի հյութ լցրեք, որպեսզի չմգանա: Ավելացրեք կիտրոնի քերած կեղևը: Չորացրած թուզը մանր կտրատեք և խառնեք խնձորին: Շաքարավազը, ձուն և հում դեղնուցը հարեք, մինչև ամբողջը լավ հարվի և միասեռ լավ զանգված դառնա:
Ապա ավելացրեք փափուկ կարագը, կաթը և կրկին խառնեք: Ալյուրը, վանիլն ու սոդան խառնեք, ավելացրեք ձվի խառնուրդին և խմոր հունցեք: Խմորին ավելացրեք խնձորը, թուզն ու ընկույզը: Խմորը լցրեք նախապես կարագ քսած և ընկույզ, շաքար ու դարչին լցրած 22սմ տրամագծով տարայի մեջ: Թխեք նախապես տաքացրած ջեռոցում 180°-ում՝ 45-50 րոպե: