Բաղադրամասեր

Աղացած միս – 800գ,

Եփած հավի ձու – 6 հատ,

Բատոն – 400գ,

Կաթ – 0.5 բաժակ,

Կանաչի, համեմունք, աղ,

Տապակելուց առաջ թաթախելու համար – 1 հատ հում ձու և 2 ճ/գ ալյուր կամ պաքսիմատ

Պատրաստման եղանակը

Կտրատել բատոնը և թրջել կաթի մեջ: Աղացած մսին ավելացնել թրջած բատոնը, համեմունքները և մանր կտրատած կանաչին: Խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը:

Բաժանել զանգվածը 6 մասի: Ամեն մի մասից ձևավորել թափակ բլիթ և վրան դնել եփած ձուն: Փաթաթել ձուն մսից պատրաստած տափակ բլիթով:

Ստացված կոտլետները սկզբում թաթախել հարած ձվի մեջ, հետո ալյուրի և ուղարկել ջեռոցը 40-50 րոպե:

Մատուցել մեջտեղից կիսած, կարտոֆիլով կամ բանջարեղենով: