Բաղադրամասեր

դառը շոկոլադ՝ 250 գրամ,

ընկույզ՝ 150 գրամ,

նուշ՝ 150 գրամ,

թփակաղին (պնդուկ)՝ 150 գրամ,

կարագ՝ 150 գրամ,

շաքարավազ՝ 150 գրամ,

ձու ՝ 7 հատ:

Պատրաստման եղանակը

Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից և հարել այնքան, որ փրփուր դառնա: Դեղնուցները հարել հալած կարագի հետ՝ մեկ առ մեկ ավելացնելով:

Շոկոլադն ու ընկուզեղենը մանրացնել և ավելացնել կարագով զանգվածին:

Ստացված զանգվածը ավելացնել սպիտակուցային փրփուրին և գդալի օգնությամբ ներքևից վերև զգուշությամբ խառնել:

Տաքացնել ջեռոցը 180 աստիճան, թավայի մեջ յուղաթուղթ փռել, զանգվածը լցնել մեջը: Իջեցնել ջերմաստիճանը 160 և թխել 30-40 րոպե:

Հանելուց հետո վրան լցնել հալած շոկոլադ և զարդարել ըստ ճաշակի, այս դեպքում՝ ընկույզով: Կարող եք նաև շոկոլադի քերուկով: