Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝

ձու 6 հատ,

օսլա 20 գրամ,

շաքարավազ 150 գրամ,

կակաո 30 գրամ,

ալյուր 130 գր,

Կրեմի համար ՝

կարագ 200 գրամ,

դեղնուց 1 հատ,

շաքարավազ 150 գրամ,

վանիլային շաքար 1 թեյի,

կոնյակ 1 ճաշի գդալ,

կաթ 100 մլ,

կակաո 25 գրամ,

շաքարավազ 100 գրամ

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոն, օսլան: Ձվի սպիտակուցնեը դեղնուցներից առանձնացնել:

3 ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել դեղնուցների վրա և հարել:

Սպիտակուցները հարել, 2 ճաշի գդալ շաքարավազ լցնել, շարունակել հարել, մինչև անշարժ զանգվածի վերածվի: Սպիտակուցների մեկ երրորդը լցնել դեղնուցի վրա, խառնել: Հետո մնացածը խառնել: Ավելացնել ալյուրը, զգուշորեն խառնել:

Թխել 180- 200 աստիճան ջեռոցում 25-30 րոպե:

Թխվելուց հետո 20 րոպե ջեռոցը չբացել, որ խմորը «չնստի»: Խմորը թողնել 6-8 ժամ մնա:

Օշարակը եփել, ջուրը շաքարի հետ եփել, մինչև վերջինը հալվի, մի քիչ թանձրանա: Խմորը կիսել, օշարակը լցնել երկու շերտերի վրա:

Կրեմ. մի դեղնուցը, մի քիչ սպիտակուցն ու կաթը խառնել, քամել:

Ավելացնել 160 գ շաքարավազ, եփել միջին կրակով: Անընդհատ խառնելով եռացնել, 4-5 րոպե եփել: Սառեցնել խառնելով: 200 գ կարագը հարել վանիլի փոշու հետ, վանիլային շաքարավազը փոշի են դարձնում, որ հեշտ խառնվի: Լցնել շաքարաջուրը, հարել:

Ներքևի շերտը դնել, կրեմ քսել, երկրորդը դնել և ծածկել կրեմով: Վրան քերած շոկոլադ ցանել: Թղթից ցանկացած նախշ կտրել, դնել տորթի վրա, շաքարի փոշի ցանել: