Բաղադրամասեր

  • Բիսկվիթի համար՝

  • կակաո – 100գր,

  • շաքարավազ – 3 բաժակ,

  • ձու – 5 հատ,

  • կարագ – 180գր,

  • վանիլին – 1թ/գդ

  • սոդա – 1,5թ/գդ,

  • քացախ – 1ճ/գդ,

  • ալյուր – 3 բաժակ,

  • կեֆիր – 700մլ ,

  • լիկյոր մրգային – 50մլ (կամ մրգային օշարակ),

  • Կրեմի համար՝

  • կարագ – 250գր,

  • խտացրած կաթ եփված – 2 բանկա

Պատրաստման եղանակը

  • Lավ խառնել կակաոն և շաքարավազը, ավելացնել ձուն և խառնել մինչև զանգվածի միատարր դառնալը: Հալեցնել կարագը, թողնել թեթևակի հովանա և լցնել շոլոլադե զանգվածի վրա, խառնել:

  • Ավելացնել վանիլինը, կեֆիրը (ծայրահեղ դեպքում կարելի է փոխարինել մածունով), 1ճ/գդ քացախի մեջ հանգեցրած սոդան և խառնել զանգվածը: Այնուհետև մաս առ մաս ավելացնել այուրը և խառնել մինչև միատարր զանգվածի առաջանալը: Պետք է ստացվի թթվասերի աստիճանի պինդ խմոր, ուստի ալյուրի քանակությունը կարելի է ավելացնել կամ պակասեցնել նշված չափից: Ձևամանը (մոտ 20սմ տրամագծով) պատել բուսայուղով, ապա փռել պերգամենտային թուղթը և լցնել խմորի կեսը:

  • Թխել ջեռոցում 35-45րոպե 180աստիճանում: Նույն կերպ թխել երկրորդ բիսկվիթը: Պատրաստի բիսկվիթները թողնել սառչեն, ապա բաժանել 2 շերտի: Ստացված 4շերտերից 1 հատը հարկավոր է փշրել, որպեսզի դրանով հետագայում պատեք տորթը: Սակայն, փշրանքի համար կարող եք կտրել բիսկվիթի շերտերի կողքի չորացած մասերը, փշրել դրանք և պատել տորթը՝ ստանալով այդ դեպքում 4 շերտով տորթ: Բիսկվիթի ամեն շերտը ներծծել լիկյորով կամ օշարակով:

  • Կրեմի պատրաստման համար լավ հարել եփած խտացրած կաթը կարագի հետ: Խտացրած կաթը ավելացնել գդալ առ գդալ, հակառակ դեպքում կրեմը ջրիկ կստացվի:

  • Բիսկվիթի առաջին շերտի վրա քսել կրեմը, ապա դնել երկրորդ շերտը և այդպես շարունակ: Տորթը ամբողջությամբ պատել կրեմով:

  • Տորթի վրա շաղ տալ բիսկվիթային փշրանքները:

  • Պատրաստի տորթը թողնել սառնարանում նվազագույնը 4 ժամ, որից հետո միայն անցնել համտեսելուն:

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Տեխնոլոգիա