Բաղադրամասեր
Բիսկվիթի համար՝
կակաո – 100գր,
շաքարավազ – 3 բաժակ,
ձու – 5 հատ,
կարագ – 180գր,
վանիլին – 1թ/գդ
սոդա – 1,5թ/գդ,
քացախ – 1ճ/գդ,
ալյուր – 3 բաժակ,
կեֆիր – 700մլ ,
լիկյոր մրգային – 50մլ (կամ մրգային օշարակ),
Կրեմի համար՝
կարագ – 250գր,
խտացրած կաթ եփված – 2 բանկա
Պատրաստման եղանակը
Lավ խառնել կակաոն և շաքարավազը, ավելացնել ձուն և խառնել մինչև զանգվածի միատարր դառնալը: Հալեցնել կարագը, թողնել թեթևակի հովանա և լցնել շոլոլադե զանգվածի վրա, խառնել:
Ավելացնել վանիլինը, կեֆիրը (ծայրահեղ դեպքում կարելի է փոխարինել մածունով), 1ճ/գդ քացախի մեջ հանգեցրած սոդան և խառնել զանգվածը: Այնուհետև մաս առ մաս ավելացնել այուրը և խառնել մինչև միատարր զանգվածի առաջանալը: Պետք է ստացվի թթվասերի աստիճանի պինդ խմոր, ուստի ալյուրի քանակությունը կարելի է ավելացնել կամ պակասեցնել նշված չափից: Ձևամանը (մոտ 20սմ տրամագծով) պատել բուսայուղով, ապա փռել պերգամենտային թուղթը և լցնել խմորի կեսը:
Թխել ջեռոցում 35-45րոպե 180աստիճանում: Նույն կերպ թխել երկրորդ բիսկվիթը: Պատրաստի բիսկվիթները թողնել սառչեն, ապա բաժանել 2 շերտի: Ստացված 4շերտերից 1 հատը հարկավոր է փշրել, որպեսզի դրանով հետագայում պատեք տորթը: Սակայն, փշրանքի համար կարող եք կտրել բիսկվիթի շերտերի կողքի չորացած մասերը, փշրել դրանք և պատել տորթը՝ ստանալով այդ դեպքում 4 շերտով տորթ: Բիսկվիթի ամեն շերտը ներծծել լիկյորով կամ օշարակով:
Կրեմի պատրաստման համար լավ հարել եփած խտացրած կաթը կարագի հետ: Խտացրած կաթը ավելացնել գդալ առ գդալ, հակառակ դեպքում կրեմը ջրիկ կստացվի:
Բիսկվիթի առաջին շերտի վրա քսել կրեմը, ապա դնել երկրորդ շերտը և այդպես շարունակ: Տորթը ամբողջությամբ պատել կրեմով:
Տորթի վրա շաղ տալ բիսկվիթային փշրանքները:
Պատրաստի տորթը թողնել սառնարանում նվազագույնը 4 ժամ, որից հետո միայն անցնել համտեսելուն: