Շոկոլադե ռուլետ

Շոկոլադե ռուլետ
Շոկոլադե ռուլետ
Շոկոլադե ռուլետ
Շոկոլադե ռուլետ

Բաղադրամասեր

  • կակաո - 1 թ/գդ,

  • ելակի ջեմ - 2 ճ/գդ,

  • շաքարի փոշի - 2 ճ/գդ,

  • Խմորի համար ՝

  • ձվի սպիտակուց - 8 հատ,

  • շաքարավազ - 200 գր,

  • սև շոկոլադ - 100 գր,

  • ալյուր - 50 գր

  • Կրեմի համար ՝

  • շաքարավազ - 100 գր,

  • փխրեցուցիչ - 30 գր,

  • ձվի դեղնուց - 2 հատ,

  • կաթ - 400 մլ,

  • կարագ - 250 գր,

  • վանիլին - 2 գր

Պատրաստման եղանակը

  • Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք և թողնում հովանա:

  • Պատրաստում ենք կրեմը: Ամանի մեջ խառնում ենք շաքարավազը, փխրեցուցիչն ու վանիլինը: Ավելացնում ենք ձվի դեղնուցները, մի քանի գդալ կաթ և խառնում ենք: Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք կաթն ու մնացած շաքարավազը և մարմանդ կրակին հալեցնում: Կամաց-կամաց ավելացնում ենք փխրեցուցիչով զանգվածը և լավ խառնում:

  • Կրեմը վերցնում ենք կրակից և ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով:

  • Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Սպիտակուցները լավ հարում ենք, ավելացնում շաքարավազն ու շոկոլադը և թիակով լավ խառնում ենք: Խմոը խոհարարական պարկի օգնությամբ լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ:

  • Թխում ենք նախօրոք 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե: Թողնում ենք 10 րոպե հովանա:

  • Յուղաթղթով ռուլետանման փաթաթում ենք: Կարագը լավ հարում ենք և լցնում կերմի մեջ: Փաթաթած բիսկվիթը բացում ենք, վրան ջեմ և կրեմ քսում:

  • Ռուլետը փաթաթում ենք և տեղափոխում սառնարան: Մի քանի ժամ անց հանում ենք և կակաո ցանում: Մատուցելուց առաջ շաքարի փոշի ենք ցանում:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Դժվար

Խոհանոց
Տեխնոլոգիա
loading...