Բաղադրամասեր

500 գ խոզի կամ տավարի, հավի, հնդկահավի միս

250 գ շերտավոր խմոր

300 գ սունկ

200 գ եփած բրինձ

150 գ սոխ

աղ, պղպեղ

բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը

Միսը համեմել աղով, պղպեղով և փաթաթել փայլաթիթեղով, տեղավորել տապակի մեջ ու դնել ջեռոցում: Եփել 180 աստիճանում, մեկ ժամ:

Սոխը, սունկը մանր կտրատել:

Բուսական յուղում տապակել սոխը, ավելացնել սունկը: 15-20 րոպե տապակելուց հետո ավելացնել եփած բրինձը, աղել, լավ խառնել, վերցնել կրակից, թողնել հովանա:

Խմորը գրտնակել 3 մմ հաստությամբ:

1/3 մասում դնել միջուկը:

Միջուկի վրա դնել տաք միսը:

Մսի վրա լցնել միջուկի մնացած մասը:

Միջուկով խմորն ամուր փաթաթել, ծայրերը լավ սեղմել, որպեսզի չթափվի միջուկը: Դնել տապակի մեջ, 180 աստիճանում եփել 20-25 րոպե:

ՄԱՏՈՒՑԵԼԻՍ ԳԵՂԸՑԻԿ ԿՏՐԱՏԵԼ: