Բաղադրամասեր
պատրաստի շերտավոր խմոր - 500 գր,
թթվասեր - 300 մլ,
ձկնկիթ կարմիր - 2 թ/գդ
սամիթ - 2 ճյուղ,
ձուկ - 100գր (քիչ աղ դրած սաղմոն),
բազուկ - 1 հատ (խաշած),
սոյայի սոուս - 2 թ/գդ
Պատրաստման եղանակը
Խմորը գրտնակով բացում ենք և պատառաքաղով ծակծկում։ Ջեռոցը տաքացնում ենք մինչև 180 աստիճան և շերտը տեղափոխում ջեռոցի մեջ ու թխում 10-15 րոպե։
Պատրաստի շերտը տաք վիճակում բաժանում ենք 3 հավասար ուղղանկյունների։ Անհավասար ծայրերը փշրում ենք։
Թթվասերը 2 մասի ենք բաժանում. 1-ի մեջ ավելացնում ենք ձկնկիթը և սոյայի սոուս, մյուսի մեջ` սամիթ և սոյայի սոուս և խառնում ենք։ Առաջին շերտին ավելացնում ենք ձկնկիթով խառնած թթվասերը, այնուհետև ծածկում երկրորդ շերտով։ Երկրորդ շերտի վրա լցնում ենք սամիթով թթվասերը, ձկան կտորները և կրկին պատում սամիթով թթվասերով։
Այնուհետև դնում ենք երրորդ շերտը, վրան քսում ենք ձկնկիթրով թթվասերը և վրան ցանում փշրանքը։ Ըստ ցանկության կարող ենք բազուկով վարդեր պատրաստել։ Շերտավոր խմորը գրտնակում ենք և շերտերով կտրտում։ Ծայրերը ամրացնում ենք ատամի չոփիկով։
Խաշած բազուկը կտրտում ենք բարակ շերտերով։ Խմորի յուրաքանչյուր շերտի վրա դնում ենք բազուկի շերտը և փաթաթում։
Այնուհետև մեր պատրաստած վարդերը դնում ենք ջեռոցը, թխում և ձևավորում մեր տորթը։