Բաղադրամասեր
2 բաժակ ցորենի ալյուր,
2 հատ հավի ձու,
2 բաժակ շաքարավազ,
1,5 թեյի գդալ խմորիչ,
6 ճաշի գդալ կակաո,
1 բաժակ կաթ,
1 թեյի գդալ վանիլի փոշի,
½ բաժակ բուսական յուղ,
1 բաժակ ջուր
Պատրաստման եղանակը
Ալյուրը մաղել ամանի մեջ։ Ավելացնել շաքարավազ, կակաո,խմորիչ և սոդա։
Ուրիշ ամանի մեջ ջարդել ձուն, հարել խառնիչով՝ դանդաղ արագությամբ ։ Ձվի վրա ավելացնել կաթը և բուսական յուղը։ Խառնել և ավելացնել ալյուրի և կակաոի խառնուրդի վրա։ Խառնել մինչև միատարր զանգված ստանալը։ Վերջում ավելացնել մեկ բաժակ եռացրած ջուր։ Լցնել նախապես յուղած ամանի մեջ։ Թխել 60 րոպե, որից հետո անջատել ջեռոցը, և ևս 15-20 րոպե պահել ջեռոցում։
Տվյալ խմորը կարող ենք բաժանել 3 շերտի։ Կարող եք օգտագործել ձեր նախընտրած կրեմը։