Բաղադրամասեր
ձու - 4 հատ,
շաքարավազ - 200 գր,
ալյուր - 80 գր,
կաթ - 250 մլ,
վարսակի փաթիլներ (հերկուլես) - 2 ճ/գդ,
կարագ - 100 գր,
վանիլին
ջեմ - 7 ճ/գդ,
թթվասեր - 3 ճ/գդ,
շաքարի փոշի - 1 ճ/գդ,
կակաո - 2-3 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակը
Ձվերը 100 գր շաքարավազի հետ լավ հարում ենք: Աստիճանաբար ավելացնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը:
Լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-12 րոպե:
Ռուլետանման փաթաթում ենք:
Պատրաստում ենք կրեմը: Գոլ կաթը, 100 գր շաքարավազն ու վարսակի փաթիլները լավ հարում ենք և հովացնում: Կարագը հարում ենք վանիլինի հետ և ավելացնում վարսակի փաթիլներով զանգվածի մեջ:
Ռուլետը բացում ենք և վրան ջեմ քսում: Այնուհետև քսում ենք կրեմն ու կրկին ռուլետանման փաթաթում:
Ռուլետի վրայից զգուշությամբ հանում ենք յուղաթուղթը: Պատրաստում ենք ջնարակը: Թթվասերը, շաքարի փոշին և կակաոն մարմանդ կրակին տաքացնում ենք և 2 րոպե հովացնում:
Ջնարակը լցնում ենք խոհարարական պարկի մեջ և ռուլետը զարդարում: