Բաղադրամասեր
ձուկ – 1 հատ
շերտավոր խմոր – 1 տուփ
չորացրած թարխուն
կիտրոն - 1 հատ
կարմիր և կանաչ պղպեղ – 1- ական
ձու - 1 հատ
աղ, պղպեղ:
Պատրաստման եղանակը
Ձուկը մաքրել, լվանալ, աղ, պղպեղ ցանել:
Կիտրոնը կիսել, կես կիտրոնի հյութը քամել, լցնել ձկան վրա, մի փոքր էլ ցողել ներսի կողմից:
Չոր թարխունը փշրել, ցանել ձկան մեջ, փակել:
Պղպեղների սերմատուփերը հեռացնել, մնացած մասը երկար շերտատել:
Շերտավոր խմորը բացել, ձուկը դնել, պղպեղները դասավորել ձկան վրա, խմորի եզրերը փակել, սեղմել:
Ձուն հարել, քսել խմորի վրա, խմորը ծակծկել:
Եփել 180 աստիճանում: