Բաղադրամասեր
1 բաժակ շաքարավազ,
2 հատ ձու,
1 բաժակ կեֆիր,
3 ճաշի գդալ սերուցքային կարագ,
¼ թեյի գդալ աղ,
1,5 բաժակ ալյուր,
1 թեյի գդալ չոր մանանեխ,
1 թեյի գդալ սոդա
Պատրաստման եղանակը
Ձուն խառնել մեկ բաժակ շաքարավազի հետ, ավելացնել մեկ բաժակ կեֆիր, 3 ճաշի գդալ նախապես հալեցված կարագ։
Ստացված զանգվածի վրա ավելացնել 1/4 թեյի գդալ աղ և կես բաժակ ալյուր։ Խառնել խմորը մինչև պինդ թթվասերի նման զանգված ստանալը։
Առանձին ամանի մեջ խառնել մեկ թեյի գդալ սոդան և մեկ թեյի գդալ չոր մանանեղը, 3 թեյի գդալ ջրով։ Զանգվածը ավելացնել խմորի վրա և լավ խառնել։
Խմորը լցնել ֆորմայի մեջ և դնել նախապես տաքացված ջեռոցում։ Թխել միջին ջերմասիճանի տակ, մոտավորապես կես ժամ։